Fördelar med träning och motion för seniorer

Som vi alla vet har träning och motion massor av positiva effekter för både kropp och själ. Men för seniorer är det livsviktigt att träna och motionera. Som väl är behöver du inte träna hårt och intensivt som den yngre generationen utan faktum är att alla former av rörelse kommer att påverka hälsan positivt. För att nå stora hälsofördelar räcker det med att träna i lagom mängd och gärna med stor variation. Det kan handla om att varva dagliga promenader med exempelvis simning, cykling, någon form av rolig workout, tennis, golf, yoga eller styrketräning.

Påverkar hjärnan

Den mänskliga kroppen är byggd för rörelse och att sitta stilla hela dagarna är skadligare än vad många tror. Det händer massor av bra saker i kroppen vid fysisk aktivitet som kommer att göra dig både starkare och piggare. När du som senior håller dig aktiv oavsett om det handlar om friluftsliv, promenader eller trädgårdsarbete minskar risken för psykisk ohälsa. Alla former av fysisk aktivitet kommer att påverka din hjärna positivt. När du tränar och motionerar kommer du att känna dig gladare eftersom ämnen såsom serotonin och dopamin (signalsubstanser) frigörs i din hjärna, vilka dessutom motverkar depression. Andra goda effekter är att ditt minne förbättras, bättre förmåga till problemlösning, enklare att lära sig nya saker och bättre koncentrationsförmåga. Även endorfiner frigörs i hjärnan som får dig att känna dig gladare och piggare.

Träning och motion är bästa livförsäkringen

Träning och motion minskar risken för sjukdomar såsom cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och även benbrott. Risken för personer som är över 60 år gamla att dö i förtid minskar med så mycket som 22 procent vid en daglig träning på minst femton minuter. Därför är träning och motion den bästa livförsäkring du kan ha. För husägare är det också viktigt att ha en bra och förmånlig villaförsäkring. Du kan på jämförelsesajten Villaförsakring.se hitta bästa villaförsäkringen. Många behåller sin gamla villaförsäkring av gammal vana och går miste om bättre försäkringsskydd och möjlighet att spara pengar. Villaförsakring.se har gjort det både enkelt och smidigt att jämföra marknadens populäraste villaförsäkringar. Att byta villaförsäkring är väldigt lätt och okomplicerat. Vanligtvis gäller din nuvarande villaförsäkring i ett år och kan sägas upp när som helst. Däremot kommer den att gälla tills avtalstiden är slut. Hos Villaförsakring.se kan du dessutom läsa massor av bra och viktig information om villaförsäkringar som kommer att förenkla ditt val vid eventuellt byte till ny villaförsäkring.

Mindre värk

Din kropp kommer att må bättre när du tränar och motionerar. En positiv effekt är att du kommer att ha mindre värk eller ont. Detta beror på att när du tränar producerar dina muskelceller protein som sedan sprids i kroppen med blodet. Fördelen med proteiner är att de är smärtstillande, uppiggande samt motverkar stress och depression. Vid träning och motion kommer även din blodcirkulation att öka och dina celler får mer syre. Det innebär att din kropp nu kan ta hand om skadliga stresshormoner såsom kortisol och adrenalin. Resultatet blir ett bättre välmående med mindre stress samt bättre sömn.

leatherdiary